Behind the scenes: new developments in archaeological remote sensing and geophysics

Geachte collega’s,

Op 19 en 20 november a.s. organiseren de Nederlandse-Vlaamse en Duitse afdelingen van CAA (Computer Applications in Archaeology) en Decars (Dutch Expertise Centre for Archaeological Remote Sensing) een gezamenlijk congres in Münster (Duitsland) met de titel:

‘Behind the scenes: new developments in archaeological remote sensing and geophysics’

De ontwikkelingen in remote sensing en geophysics gaan de laatste jaren snel, en beide technieken kunnen elkaar aanvullen bij het opsporen van archeologische resten. Daarnaast zijn er veel nieuwe analysemogelijkheden beschikbaar gekomen voor het bewerken en interpreteren van digitale beelden. Tijdens het congres zullen verschillende sprekers uit Duitsland, België en Nederland de laatste ontwikkelingen de revue laten passeren. Professor Kenneth L. Kvamme (University of Arkansas, USA) zal de keynote lecture verzorgen. De voertaal van het congres is Engels.

Het congres vindt plaats aan de Westfälische Wilhelms-Universität, Fürstenberghaus Saal 2, Domplatz 20-22, 48413 Münster.

Voor het programma en een samenvattingen van de lezingen klik hier.

Zie poster.

In verband met de lange aanreistijd vangt het congres op 19 november aan om 13:00 uur.
Deelnemers aan het congres kunnen 10% korting krijgen op overnachtingen in de stad.

Het congres is kosteloos, maar aanmelden is verplicht bij Philip Verhagen (jwhp.verhagen@let.vu.nl).  Lunch en diner zijn op eigen kosten.

Kijk voor nog meer informatie ook op de websites van de andere organisatoren:

www.decars.nl
www.ag-caa.de